Woonomgeving
-
Bomen en struiken in relatie met buren
De plantafstand van de beplanting op/bij de erfgrens is voor hagen en struiken 50 centimeter. Voor bomen is dit 2 meter. Heeft u last van overhangende takken en doorschietende wortels? Probeer dit dan in overleg met de buren op te lossen. Lukt dit niet? U kunt dan schriftelijk en aangetekend verzoeken om de overhangende takken te snoeien. Krijgt u na 6 weken geen reactie? Dan mag u zelf de tak verwijderen. Hierbij mag u niet op het erf van de eigenaar komen.
-
Groenrenovatie
-
Honden in Putten
Misschien hebt u – net als veel mensen in Putten - één of meer honden. Dan vindt u het heel gewoon dat u de hond enkele keren per dag moet uitlaten. Het moet echter niet gewoon worden dat andere mensen hier overlast van ondervinden. Daarom zijn er regels voor het uitlaten van honden.
- Hondenlosloopgebied Putten 04 september 2024, pdf, 5MB
- Hondenpoepstroken in Putten locaties
- Locaties hondenpoepbakken 26 maart 2024
-
Meldpunt openbare ruimte (melding)
Een schone en veilige omgeving staat bij ons voorop. Ziet u dat straatverlichting niet werkt of een stoeptegel kapot is? Heeft u last van water in de straat door een rioolverstopping? Ziet u dat ergens afval is gedumpt of is uw vuilnis niet opgehaald? Hebt u klachten over hondenpoep? Wordt er regelmatig op de stoep geparkeerd? Meld dit dan bij ons.
-
Onkruidbestrijding
De gemeente Putten bestrijdt onkruid op verhardingen zoals wegen, straten, pleinen en stoepen. Eerder bestreden wij het onkruid door te spuiten met onkruidbestrijdingsmiddelen waarin glyfosaat zat. Sinds 1 april 2016 mogen gemeenten geen chemische middelen meer gebruiken. Deze middelen hebben een negatieve invloed op het milieu.
-
Operatie Steenbreek
Op donderdag 4 februari 2021 heeft de gemeenteraad van Putten ingestemd met het projectplan Operatie Steenbreek Putten. Ook zijn een tweetal subsidieverordeningen vastgesteld, die bewoners, bedrijven en scholen de mogelijkheid biedt om subsidie aan te vragen voor het vergroenen van hun tuin, terrein en plein. Voor inwoners en bedrijven is er de komende 4 jaar elk jaar € 50.000 subsidie beschikbaar. Scholen kunnen een maximale bijdrage krijgen van € 12.500 voor het vergroenen van het schoolplein. Deze regeling heeft eveneens een looptijd van 4 jaar.
-
Plaagdierbeheersing
Als u plaagdieren ziet, dan meldt u dit bij de gemeente via telefoonnummer (0341) 359 611. Op werkdagen bellen wij u binnen 24 uur voor het maken van een afspraak. Advies door onze professionele bestrijders is gratis.
-
Speelplaatsen
-
Straatverlichting
U kunt meldingen over kapotte straatverlichting doorgeven aan de gemeente. Ook kunt u hier klachten melden. Bijvoorbeeld over beschadigde lantaarnpalen en de tijdstippen dat de verlichting aan of uit is.
-
Uitzicht belemmerende en overhangende beplanting
Voor de veiligheid van de weggebruikers, zowel snel- als langzaam verkeer, worden allerlei maatregelen genomen. Wegbelijningen, verkeersborden en verkeersregelinstallaties zijn er om het verkeer in goede banen te leiden. Dat beplanting ook een belangrijke rol speelt bij de verkeersveiligheid wordt vaak onderschat. Uitzicht belemmerende en overhangende beplanting kunnen het verkeer erg hinderen. Wilt u daarom uw beplanting (indien nodig) volgens de richtlijnen terugsnoeien?