Start campagne ‘Glasvezel buitenaf’

Glasvezel buitenaf is gestart met de campagne in deelgebied Vallei en Veluwe Midden. Hieronder valt het buitengebied van de gemeenten Amersfoort, Apeldoorn, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Nijkerk en Putten. Inwoners van deze gemeenten kunnen tot 3 april 2018 een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder.

Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit 5 dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van € 1.600,00 bij eenmalige afkoop of € 12,50 per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal € 995,00 extra.

Informatiebijeenkomst

Al bij 50% deelname gaat de aanleg door. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden 4 informatieavonden in de regio georganiseerd. De informatiebijeenkomst in Putten vindt woensdag 31 januari van 19.30 tot 21.30 uur plaats in Zalen- en congrescentrum De Aker, Fontanusplein 2. Eind deze week valt de uitnodiging bij de inwoners op de deurmat. Glasvezel buitenaf kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit Glasvezel buitenaf te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen”, vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

Vraag glasvezel buitengebied groot

Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes van Glasvezel buitenaf. Eerder werden glasvezelcampagnes in Overijssel en delen van Gelderland al succesvol afgerond. Meer informatie over de campagne is beschikbaar via www.glasvezelbuitenaf.nl.