Landelijke Opschoondag zaterdag 24 maart 2018

Nog even en het is weer zover: de landelijke opschoondag! Zaterdag 24 maart 2018 gaan we samen aan de slag om Putten zwerfafvalvrij te maken.

Foto: vrijwilligers in Putten nemen deel aan de Landelijke OpschoondagElk jaar wordt in maart in alle gemeenten in Nederland de opschoondag georganiseerd. Ook in Putten is deze dag ondertussen traditie geworden. Elk jaar gaan zo’n 250 mensen aan de slag, verdeeld over verschillende groepen. Gemiddeld wordt er tussen de 1.500 en 2.000 kilo zwerfafval opgeruimd. Op deze manier werken vele vrijwilligers samen aan een mooi en schoon Putten.

Help Putten schoon te houden

Ook dit jaar gaan we op zoveel mogelijk plekken in onze gemeente aan de slag. De landelijke opschoondag vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 maart. Tussen 09.00 en 12.00 uur wordt er door de hele gemeente heen zwerfafval verzameld. De gemeente zorgt voor hesjes, prikkers en zakken om het materiaal in te verzamelen. Ook wordt er gezorgd voor de afvoer van het opgehaalde afval. Daarnaast verzorgt de gemeente een lunch voor alle deelnemers. Als u mee wilt doen en uw buurt een stukje schoner wilt maken, dan stellen wij dat zeer op prijs.

Opgeven opschoondag

Wilt u deelnemen aan de opschoondag? Meld u dan voor 9 maart 2018 aan via www.putten.nl/opschoondag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nicolet van den Hoorn, telefoonnummer (0341) 359 681.

Social Media tijdens het opruimen

Samen doen is ook samen delen. Deel berichten over uw opschoonacties en moedig elkaar aan tijdens de Landelijke Opschoondag via Facebook en Twitter. Dit kan via facebook.com/SupporterVanSchoon en facebook.com/gemeenteputten. Gebruik op Twitter de hashtags #LOD2018 en #Putten.