KoningsSpelen komen er weer aan!

Op vrijdag 20 april 2018 worden van 09.30 tot 12.00 uur de KoningsSpelen voor de zesde keer in Putten gevierd. Bijzonder veel partijen hebben zich ingezet om deze sportdag voor maar liefst 1.100 kinderen te organiseren. Het thema dit jaar is ‘Binnenste Buiten’ want iedereen mag meer buitenspelen!

Programma op 4 locaties

Foto: KoningsSpelenJongPutten en verschillende sportverenigingen uit Putten hebben de handen ineen geslagen om de KoningsSpelen te organiseren voor alle leerlingen van groep 5 t/m 8 van de 14 Puttense basisscholen. Aangezien er 1.100 kinderen deelnemen, is het programma verdeeld over 4 locaties. Groep 5 is te vinden op het terrein van SDC Putten, groep 6 sport op het buitenterrein van KV de Meeuwen, groep 7 is in sporthal de Meeuwen en bij tennisvereniging de Vale Ouwe en groep 8 is in en rondom het Bosbad.

Ontbijt, sport en muziek

Dit jaar bestaan de KoningsSpelen weer uit het Koningsontbijt, de Koningssportdag en als warming-up het lied van Kinderen voor Kinderen. De kinderen ontbijten op school, daarna gaan ze op weg naar de diverse sportlocaties. De warming-up start overal om 09.30 uur met de ingestudeerde dans Fitlala. JongPutten heeft het dansje samen met een aantal leerlingen gedanst en heeft hier een video van gemaakt. De afgelopen weken konden alle deelnemers de dans goed oefenen door middel van deze video.

Een gezonde jeugd

De KoningsSpelen zijn ook een uitgelezen kans om alle kinderen én ouders een belangrijke boodschap mee te geven. Samen goed ontbijten en actief bewegen is heel belangrijk voor de gezondheid. Jongeren Op Gezond Gewicht Putten is erg blij met deze medewerking het hangt nauw samen met het doel van JOGG-Putten: een gezonde jeugd in Putten! Om 10.00 uur start het sportprogramma en de KoningsSpelen zijn rond 12.00 uur afgelopen.

Vele organisaties zetten zich in

Om de KoningsSpelen in goede banen te leiden, heeft een groot aantal partijen zich ingezet. Organisatie en begeleiding is in handen van JongPutten in samenwerking met 30 studenten van MBO sportacademie Amersfoort en 30 leerlingen van Groevenbeek College Putten. Ook de Puttense sportverenigingen hebben gehoor gegeven aan de oproep om mee te werken. Een mooi rijtje tot resultaat: Zwem- & Poloclub Triton, SV Rood-Wit ’58, OMS Putten, Wellness Centre Putten, Fietscross Club Putten, Sportcentrum Putten, Badmintonvereniging Putten, Zaalvoetbalvereniging SV Putten, Tennisvereniging het Laakhuisje, Tennisvereniging de Vale Ouwe, SDC Putten.

Uitgelicht