U stemt toch ook op woensdag 21 maart 2018?

Op woensdag 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Op dezelfde dag is er een raadgevend referendum. U kunt dan stemmen over de vraag: bent u voor of tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017? Gaat u ook stemmen? Neem dan uw stempas(sen) én een legitimatiebewijs mee naar het stembureau. Zonder legitimatiebewijs kunt u niet stemmen.

Foto: stempassen en paspoortStempas

Bent u op 5 februari 2018 officieel inwoner van de gemeente Putten en bent u op de dag van de verkiezing 18 jaar of ouder? Dan hebt u uiterlijk 7 maart 2018 uw stempas(sen) thuisgestuurd gekregen. Wanneer u geen stempas(sen) hebt ontvangen of deze kwijt bent, dan kunt u tot dinsdag 20 maart 2018, 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen bij de gemeente. Let op: voor het raadgevend referendum zijn alleen personen met de Nederlandse nationaliteit kiesgerechtigd. Wie de Nederlandse nationaliteit niet heeft, zal voor het referendum dan ook geen stempas ontvangen.

Volmacht

Kunt u zelf niet komen stemmen, maar wilt u toch uw stem uitbrengen? Machtig dan iemand om voor u te stemmen.

Stemlokalen

Onze gemeente telt 13 stemlokalen. U mag zelf kiezen in welk stemlokaal u uw stem uitbrengt. Op www.putten.nl/verkiezingen2018 vindt u een overzicht met alle stemlokalen en meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen.

Referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017

Op woensdag 21 maart 2018 is er in Nederland een raadgevend referendum. U kunt dan stemmen over de vraag: bent u voor of tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017? Waar gaat deze wet precies over? Wat zijn de verschillen met de huidige wet? En waarom wordt er een referendum over gehouden? Dat en meer leest u op www.referendum-commissie.nl/referendum-wiv-2017.

Afbeelding: elke stem teltMeer weten?

Bureau verkiezingen
T (0341) 359670
Fontanusplein 1
3881 BZ Putten

 

Uitgelicht