Duurzaamheidslening voor particulieren

Populair fonds voor duurzaamheidsleningen weer open.

Gemeente Putten heeft het fonds voor duurzaamheidsleningen weer opengesteld. Het fonds bestaat al sinds 2013 en is in trek bij veel huiseigenaren. Particuliere huiseigenaren kunnen een goedkope lening afsluiten om duurzame maatregelen te nemen in de eigen woning. Voor het jaar 2017 is € 150.000,00 beschikbaar.

Knop aanvraagformulier

Duurzaamheidslening

De duurzaamheidslening is een lening voor particuliere huiseigenaren. De lening kan worden aangevraagd voor duurzame investeringen in de eigen woning. Denk daarbij aan isolatie, zonnepanelen, warmtepomp, etc. Het minimale leenbedrag is € 2.500,00 en het maximum is € 25.000,00. De looptijd bedraagt 10 of 15 jaar afhankelijk van het geleende bedrag. Voor de lening geldt een vast rentetarief van 1,6%. Eerder aflossen is boetevrij toegestaan. Er is een wijziging van de regeling ten opzichte van voorgaande jaren. Voor één maatregel kan maximaal € 10.000,00 geleend worden. Bij het uitvoeren van meerdere duurzaamheidsmaatregelen geldt een maximaal leenbedrag van € 25.000,00.

Meer comfort en een lagere energierekening

Er zijn verschillende redenen om uw woning te verduurzamen. Een daarvan is dat het vaak meer comfort oplevert zoals isolatie van vloeren of ramen. Daarnaast levert een duurzame investering een lagere energierekening op en dat scheelt weer in de portemonnee.

Energieloket

Gemeente Putten heeft een eigen energieloket: www.veluweduurzaam.nl/energieloket-putten. Het energieloket is een website die speciaal ontworpen is voor bewoners in de gemeente Putten. Op de website vindt u actuele informatie over verschillende duurzame maatregelen. Ook staan er voorbeeldwoningen en een overzicht van aanbieders van duurzame maatregelen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de lening of het aanvragen van de lening kunt u contact opnemen met E. Graaff, beleidsmedewerker Duurzaamheid, via telefoonnummer (0341) 359 611.

Uitgelicht