Aanslag gemeentelijke belastingen via MijnOverheid

Met ingang van het belastingjaar 2017 biedt de gemeente Putten inwoners de mogelijkheid om de aanslag gemeentelijke belastingen via MijnOverheid te ontvangen. Inwoners ontvangen de aanslag dan in de Berichtenbox van MijnOverheid en niet meer via de post.

Hiermee wil de gemeente de digitale dienstverlening aan haar inwoners vergroten. In de toekomst  worden steeds meer producten van de gemeente Putten aangeboden via de Berichtenbox van MijnOverheid.

Meld u aan voor de Berichtenbox

Als u de aanslag gemeentelijke belastingen voortaan digitaal wilt ontvangen, moet u u registeren voor de Berichtenbox op www.mijn.overheid.nl. Hiervoor hebt u DigiD nodig. Na de registratie kunt u direct gebruikmaken van de Berichtenbox. Controleer na uw registratie of de gemeente Putten is aangevinkt. Zo niet, plaats dan het vinkje en klik onderaan de pagina op ‘bewaren’.  U ontvangt een e-mail zodra de aanslag in de Berichtenbox staat. Hiervoor moet u wel uw e-mailadres registreren bij MijnOverheid.

U bent al aangemeld bij de Berichtenbox

Als u u al hebt geregistreerd voor de Berichtenbox, controleer dan of de gemeente Putten is aangevinkt. Zo niet, plaats dan het vinkje en klik onderaan de pagina op ‘bewaren’. U ontvangt de aanslag gemeentelijke belastingen dan voortaan digitaal. U ontvangt een e-mail zodra de aanslag in de Berichtenbox staat. Hiervoor moet u wel uw e-mailadres registreren bij MijnOverheid.

Voordelen aanslag via Berichtenbox

Het ontvangen van uw aanslag via de Berichtenbox heeft een aantal voordelen. Het is overzichtelijk en veilig; alleen u kunt bij uw gegevens doordat u moet inloggen met uw DigiD. U kunt uw aanslagen en WOZ-beschikkingen altijd en overal inzien. Ook sparen we het milieu, omdat we minder papier gebruiken.

Aanslag per post

Als u u niet registreert voor de Berichtenbox, dan ontvangt u de aanslag automatisch per post.

Samenvatting aanmelding MijnOverheid.nl

• Meld u aan voor de berichtenbox via www.mijn.overheid.nl.
  • Controleer of de gemeente Putten is aangevinkt.
  • U ontvangt een e-mail als de aanslag in de Berichtenbox staat.