Profiteer van de duurzaamheidslening

De lente is begonnen, dus is het weer tijd om van de zon te genieten. De zon geeft, naast een kleurtje op de huid, ook mogelijkheden om energie op te wekken. Maak ook gebruik van de zon, laat zonnepanelen plaatsen en profiteer daarbij van de duurzaamheidslening.

Duurzaamheidslening

De duurzaamheidslening kan worden aangevraagd voor duurzame maatregelen in de eigen woning. Naast zonnepanelen, kan dit ook isolatie, een zonneboiler, een warmtepomp of bijvoorbeeld een groen dak zijn. Het minimale leenbedrag is € 2.500,00 en het maximale leenbedrag is € 25.000,00. De looptijd bedraagt 10 of 15 jaar, afhankelijk van het geleende bedrag. Voor één maatregel kan maximaal € 10.000,00 geleend worden. Bij het uitvoeren van meerdere duurzaamheidsmaatregelen geldt een maximaal leenbedrag van € 25.000,00. De vaste rente over de lening is 1,6%. De lening wordt verstrekt in de vorm van een bouwkrediet. Over de lening wordt maandelijks aflossing en rente betaald. Eerder aflossen is boetevrij toegestaan.

Verbeter uw huis en zonatlas

Op de website www.verbeteruwhuis.nl kunt u eenvoudig berekenen welke maatregelen voor uw woning interessant zijn en wat u mogelijk kunt besparen. Op de website www.zonatlas.nl/putten kunt u voor uw dak de geschiktheid voor zonnepanelen en een zonneboiler bekijken. Ook kunt u berekenen hoeveel panelen u op uw dak kwijt kunt, wat de kosten ervan zijn en op wat voor termijn u de investering terugverdient. Niet alleen huishoudens, maar ook scholen en bedrijven kunnen via deze website uitrekenen of en hoe rendabel zonnepanelen op hun dak zijn.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de duurzaamheidslening en het aanvraagformulier op www.putten.nl/duurzaamheid.

 

 

Uitgelicht