Opfriscursus rijvaardigheid voor senioren

Speciaal voor senioren uit Putten en Ermelo organiseert Veilig Verkeer Nederland (afdeling Ermelo/Putten) in samenwerking met de gemeenten een opfriscursus voor de rijvaardigheid.

U hebt waarschijnlijk al jaren uw rijbewijs en door ervaring bent u een geroutineerde automobilist(e) geworden. Wellicht hebt u een geheel eigen rijstijl ontwikkeld, waarmee u al jaren goed het verkeer doorkomt. In al die jaren is het nodige in het verkeer veranderd. Het is veel drukker, kruispunten zijn vaak ingewikkelder geworden, er zijn regels veranderd en bijgekomen en wat dacht u van de rotondes.

Opfriscursus voor senioren

De opfriscursus bestaat uit twee delen.

• Dinsdag 7 november 2017, 10.00 uur, gezamenlijke theorieles verkeer.
    Een deskundige geeft met behulp van moderne visuele hulpmiddelen uitleg over nieuwe regels en borden, rotondes, wegbelijning en vele andere onderwerpen. Aan het eind van deze les kunt u uw kennis testen aan de hand van een toets. Bovendien ontvangt u een theorieboekje over verkeersregels en borden.
  • Donderdag 9 november 2017 (tijd volgt na indeling), rijvaardigheidsrit.
    Deze rit maakt u in uw eigen auto met een gecertificeerde rijinstructeur. Na deze rit bespreekt de instructeur de rit en krijgt u een bewijs van deelname. Op deze dag bestaat ook de mogelijkheid een ogentest te ondergaan.

De theorie op dinsdag en de rit op donderdag worden georganiseerd in de Muzenhof, Leuvenumseweg 66 in Ermelo. De kosten van de opfriscursus bedragen slechts € 25,- per persoon, te betalen op dinsdag. De overige kosten worden betaald door de gemeenten Ermelo en Putten en het ROV Oost. Als u lid bent of wordt van VVN is deelname gratis.

Belangrijk

De rijvaardigheidsrit is op vrijwillige basis en heeft geen gevolgen voor het bezit en gebruik van uw rijbewijs. Ook de door u behaalde resultaten worden alleen aan u kenbaar gemaakt.

Aanmelden

Alleen 60-plussers die in Putten en Ermelo wonen, kunnen zich aanmelden. Dat kan bij: M. van den Brink via telefoonnummer 06 290 68 243 of e-mail da.brink@chello.nl of bij J. Mol via telefoonnummer (0341) 557 732 of e-mail molzwal@hetnet.nl. Na opgave volgt de indeling en krijgt u, enkele dagen van te voren, bericht hoe laat u voor de rijvaardigheidsrit op 9 november wordt verwacht.