Ondernemers kunnen participeren bij rotondes

Puttense ondernemers kunnen participeren bij de inrichting en het onderhoud van de rotondes in Putten. De afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst.

Voor nieuwe of opnieuw in te richten rotondes kunnen ondernemers een ontwerp en plan indienen. Er is een programma van eisen opgesteld waaraan een ontwerp moet voldoen. Eén van de voorwaarden is dat het thema Bomendorp in de uitwerking wordt meegenomen. Elke rotonde moet worden voorzien een kenmerkende en passende boom; dit mag ook een afgeleide van een boom zijn of een kunstzinnige verbeelding van een boom. Na goedkeuring kan de ondernemer het plan uitvoeren en neemt hij een deel van de onderhoudskosten voor zijn rekening (of voert het onderhoud zelf uit). Om zichzelf te presenteren, kan hij een bordje met bedrijfsnaam en eventueel een slogan op de rotonde plaatsen.

Voor de rotondes die al zijn ingericht, kan de ondernemer alleen participeren in het onderhoud en een presentatiebordje plaatsen.

In eerste instantie worden alleen overeenkomsten afgesloten voor de gemeentelijke rotondes. Voor de provinciale rotondes wil de gemeente inventariseren hoeveel ondernemers belangstelling hebben. Als er voldoende participanten zijn, moet de gemeente eerst een contract afsluiten met de provincie. Het onderhoud van de provinciale rotondes wordt dan de verantwoordelijkheid van de gemeente Putten.

Ondernemers die willen participeren en/of vragen hebben over de mogelijkheden, kunnen dit aangeven via e-mail groenrenovatie@putten.nl of telefoonnummer (0341) 359 737. Aanvragen worden in volgorde behandeld. De gemeente gaat de ondernemers die al interesse hebben getoond, persoonlijk informeren.

Op iedere rotonde worden maximaal 4 presentatiebordjes geplaatst. Hiervoor is een omgevingsvergunning verleend. De gemeente plaatst binnen enkele weken bordjes op de gemeentelijke rotondes. Voorlopig staat op de bordjes ‘Putten Bomendorp’. Zodra een ondernemer participeert in een rotonde, kunnen deze bordjes vervangen worden door een bordje met zijn bedrijfsnaam/slogan.