Nu al 20 inzendingen voor Prijsvraag Veluwe

Hoe kunnen we de Veluwe nog mooier en aantrekkelijker maken? Met deze prijsvraag daagt de provincie Gelderland u uit vernieuwende en inspirerende ideeën in te zenden. De afgelopen weken zijn ruim 20 voorstellen ingestuurd.

Inzenders van de tien beste ideeën winnen mooie geldprijzen (met een totaal van € 10.000,00 prijzengeld) én maken kans op een deel van het uitvoeringsbudget van € 240.000,00 waarmee zij hun idee ook echt kunnen realiseren. Inzenden kan tot zaterdag 30 september 2017.

Mooiste Natuurgebied van Nederland

Vorig jaar is de Veluwe uitgeroepen tot één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Dit gebeurde naar aanleiding van de publieksverkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’, waarmee de Veluwe  als tweede mooiste natuurgebied van Nederland uit de bus kwam. Met deze verkiezing heeft de provincie Gelderland, als indiener van het natuurgebied de Veluwe, € 300.000,00 heeft gewonnen.

Vernieuwende en inspirerende ideeën

De partijen op de Veluwe en de provincie Gelderland hebben besloten om een groot deel van dit geld te besteden aan nieuwe initiatieven die de Veluwe nog mooier en aantrekkelijker maken voor bewoners, bedrijven en bezoekers. De organiserende partijen dagen daarom iedereen zonder winstoogmerk (studenten, inwoners, recreanten, instellingen, stichtingen, etc.) uit om hiervoor vernieuwende en inspirerende ideeën aan te dragen.

Richtlijnen?

Inhoudelijk kan er veel. Het idee kan gaan over versterking van de bijzondere natuur van de Veluwe, de beleving van het gevarieerde Veluwse landschap of het culturele erfgoed, verbetering van de (digitale) bereikbaarheid, het kan een (nieuwe) activiteit of evenement zijn of een idee voor recreatief verblijf. Of iets heel anders.

Briefing

Ideeën kunnen klein zijn, of juist groot. Het helpt als het vernieuwend is, de Veluwe daadwerkelijk mooier en aantrekkelijker maakt, als het haalbaar is en goed is onderbouwd. En het idee moet ook voor meer jaren een duit in het zakje doen. De briefing laat zien dat je erg veel kanten uit kan. Meer informatie op www.prijsvraagdeveluwe.nl.