Gratis groeispurt voor uw tuin als bedankje voor uw GFT

Inwoners van de gemeente Putten kunnen zaterdag 25 maart 2017 tussen 08.30 en 12.00 uur gratis compost ophalen.

Met deze actie bedankt de gemeente inwoners voor het inleveren van groente, fruit en tuinafval (GFT). Inwoners kunnen gratis twee zakken compost ophalen bij het gemeentelijk opslagterrein, Ambachtstraat 7 in Putten (zolang de voorraad strekt).

Natuurlijke balans

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Nog meer GFT scheiden

In 2016 werd in Putten ruim 60 kilo GFT per inwoner apart ingezameld. Uit de inzamelresultaten blijkt dat in het restafval nog bijna 25 kilo GFT-afval per inwoner per jaar zit. Er is dus nog veel winst te behalen. Zo horen voedselresten, biologisch afbreekbare zakjes, kattenbakkorrels met milieukeur en koffiefilters bijvoorbeeld ook in de GFT-zak.

Meer informatie over afval scheiden? Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl en www.afvalmeerwaard.nl.