CIF start in januari glasvezelcampagne

In januari 2018 start CIF met de campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in het gebied Vallei & Veluwe Midden. Het gaat om het buitengebied van de gemeenten Putten, Nijkerk en delen van Apeldoorn en Barneveld ontvangen het aanbod. Het gaat hier om zo’n 4.500 adressen. De inwoners en bedrijven in het gebied ontvangen persoonlijk een uitnodiging voor de informatieavonden. CIF zal een toelichting geven over de voordelen van glasvezel, het aanbod en de voorwaarden.

Aanbod

Foto: glasvezel buitengebiedInwoners en bedrijven kunnen straks kiezen uit glasvezelabonnementen van vijf verschillende dienstaanbieders (Caiway, CBizz, Kliksafe, Solcon en WeServe). Daarnaast betalen de inwoners en bedrijven een vastrechtvergoeding van € 12,50 per maand òf € 1.600,00 bij eenmalige afkoop. CIF heeft 50% deelname nodig om glasvezel te kunnen uitrollen. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel, betalen eenmalige kosten van minimaal € 995,00 plus de abonnementskosten en de vastrechtvergoeding.

Samenwerking met Stichting Breedband Noord-Veluwe en O-gen

De Stichting Breedband Noord-Veluwe is zeer content met de start van de campagne dit gebied. Snel internet is vooral in het buitengebied onmisbaar. Ook gebiedscoöperatie O-gen is blij dat CIF verder gaat met haar campagne en hierin wederom een gemeente meeneemt van gebiedscoöperatie O-gen. Met de samenwerking zetten CIF, de gemeenten, de stichting en de coöperatie opnieuw een stap om voor eind 2019 glasvezel in het hele buitengebied van de Veluwe te hebben.

Over CIF

Het Communicatie Infrastructuur Fonds beheert sinds de oprichting in 2008 het derde grootste communicatie infrastructuurnetwerk van Nederland. Het heeft inmiddels 390.000 adressen voorzien van een aansluiting op coax- en glasvezelnetwerken. CIF is op dit moment de enige partij die op deze schaal glasvezel aanlegt in het buitengebied. Er zijn 15 glasvezelcampagnes succesvol afgerond en dit betekent dat ruim 50.000 adressen de mogelijkheid hebben om over te stappen op glasvezel.