Anna Hoogebeen wint kunstwedstrijd trouwzaal

Afgelopen zaterdag maakte Jolanda Bijsterbosch, trouwambtenaar van de gemeente Putten, bekend dat Anna Hoogebeen met haar werk ‘Verbinden’ winnares is van de kunstwedstrijd die de gemeente Putten i.s.m. het platform CultuurPutten heeft uitgeschreven. Wethouder Koekoek heeft de prijs uitgereikt. Het werk van Anna Hoogebeen zal de komende vijf jaar in de trouwzaal van het gemeentehuis hangen. Daarnaast krijgt ze een geldbedrag van € 2.500,00.

Foto: Anna Hoogebeen winnaar kunstwedstrijd trouwzaalUit de negentien ingeleverde weken, selecteerden juryleden Jan Nobel, Marijke Licher en Jolanda Bijsterbosch het werk van Anna Hoogebeen als winnaar. De keuze was unaniem.

Uit het juryrapport

"Het werk is interessant door de wijze van verbeelding van een universeel thema passend bij de trouwzaal. Het toont impliciet de verbinding tussen mensen en levens. Als je kijkt naar de beeldaspecten zie je een interessant spel van kleur, lijn en ruimte. Het werk is dynamisch en speels. Dit is goed met elkaar in evenwicht. Het werk heeft een zekere ingetogenheid in sfeer en roept nieuwsgierigheid op. Het toont een soort van levensweg en geeft de kijker alle ruimte voor eigen interpretatie en fantasie. Het oog gaat op onderzoek uit. Er is verbinding, er zijn losse eindjes, er zijn knopen en er is licht en schaduw; een vertaling van hoe het vaak in het leven gaat. Er loopt een rode draad door het leven en ook door dit werk. Dit toont de kracht van verbinding, van veel verbindingen, verfijnd maar duidelijk. Het heeft betekenis en geeft betekenis in de trouwzaal".

Nieuwsgierig naar de overige inzendingen?

Tot en met zondag 12 november 2017 is er een expositie in de oude Van Rossum-showroom, Achterstraat 35. Bezoekers van de expositie kunnen meestemmen voor de publiekprijs. De kunstenaar wiens werk de meeste stemmen telt, ontvangt € 500,00.