Nieuwsberichten

 • Buurtvereniging Krachtighuizen profiteert als eerste van de stimuleringsregeling gemeente Putten

  22 mei 2017

  Buurtvereniging Krachtighuizen wil graag zelf haar energie opwekken. Geert Middel, voorzitter van het bestuur, klopte aan bij de gemeente voor ondersteuning hierbij. Bij buurtvereniging Krachtighuizen zijn zo’n 65 gezinnen actief, die een binding hebben met het buurtschap.

 • Fietsroutenetwerk Veluwe geopend

  22 mei 2017

  Op vrijdagmiddag 19 mei gaven 20 Veluwse gemeenten en de provincie het officiële startsein voor het gebruik van het sterk verbeterde Fietsroutenetwerk op de Veluwe.

 • In verband met de Pinksteren...

  29 mei 2017

  In verband met de aankomende feestdagen zijn er wijzigingen in de dienstverlening.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  17 mei 2017

  In Putten komt de eikenprocessierups voor. Deze rups is de larve van een nachtvlinder. Het is een behaarde rups, die van mei tot en met augustus op eikenbomen voorkomt.

 • Sportkampioenen: Meld je aan!

  17 mei 2017

  De huldiging van de Puttense sportkampioenen vindt dit jaar plaats op woensdagavond 14 juni 2017.

 • Herbenoeming burgemeester

  12 mei 2017

  Bij Koninklijk Besluit van 7 april 2017 is burgemeester H.A. Lambooij herbenoemd als burgemeester van de gemeente Putten per 15 juni 2017.

 • Bloemenmengsel geluidswal Husselerveld

  10 mei 2017

  In de gebiedsvisie Nijkerkerstraat staat als aandachtspunt het verbeteren van het aanzicht van de geluidswal bij Husselerveld.

 • Inleveractie kleine elektrische apparaten bij het afvalbrengstation Putten

  10 mei 2017

  Lever afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) in bij het afvalbrengstation van de gemeente Putten. Als u op het afvalbrengstation bent, kunt u gratis punten sparen voor Kringloop Overnodig én kans maken op prijzen.

 • De Veluwe gaat voor 100% Nederlandse groene energie

  09 mei 2017

  Dertien gemeenten op de Veluwe kopen vanaf 2018 100% Nederlandse groene energie in voor al haar gemeentelijke gebouwen. Onder leiding van het samenwerkingsverband Regio Noord-Veluwe (RNV) zetten zij hiermee een belangrijke stap richting een energieneutrale samenleving. Op maandag 8 mei 2017 ondertekenden de wethouders Duurzaamheid een contract met energieleverancier Engie uit Zwolle.

 • Trouwen tegen je wil

  08 mei 2017

  In Nederland worden jaarlijks een paar honderd kinderen, jongeren, vrouwen (of mannen) achtergelaten in het buitenland of gedwongen tot een huwelijk, terwijl ze dachten op vakantie of familiebezoek te gaan.

 • Commissaris van de Koning bezoekt gemeente Putten

  03 mei 2017

  De Commissaris van de Koning, de heer C.G.A. Cornielje, bezoekt de gemeente Putten op donderdag 11 mei 2017.

 • Derde wijziging Legesverordening 2017

  03 mei 2017

  De gemeenteraad heeft op 6 april 2017 de Legesverordening aangepast, omdat legestarieven niet kostendekkend waren.

 • Drie inwoners van Putten hebben een Koninklijke onderscheiding ontvangen

  26 april 2017

  Woensdag 26 april 2017 was de jaarlijkse lintjesregen. Burgemeester Lambooij mocht op deze dag een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uitreiken aan mevrouw G.L. van Looijengoed-Keijzer, mevrouw T.A.M. Verbeek-Pepers en mevrouw J.G. van den Brink-Leij.

 • Veilig op pad in de natuur

  26 april 2017

  Lente; veel mensen trekken eropuit. De natuur is prachtig, maar ook heel kwetsbaar.

 • Ouders en belanghebbenden praten mee over jeugdhulp Noord-Veluwe

  26 april 2017

  Toegankelijke zorg, de samenwerking tussen jeugdhulp en onderwijs of het centraal stellen van de hulpbehoevende jongere. Inwoners, scholen en instellingen in de regio Noord-Veluwe hebben er een mening over.

 • Reconstructie Roosendaalseweg

  26 april 2017

  Ongeveer een half jaar geleden is de reconstructie van de Roosendaalseweg afgerond. Naast positieve reacties hebben wij meldingen over (te) smalle parkeerplaatsen en kapotte autospiegels ontvangen. Graag geven wij hierbij een korte uitleg over de nieuwe situatie en de breedte van de parkeerplaatsen.

 • Workshop 'Stoppen met roken'

  24 april 2017

  In samenwerking met de gemeente Harderwijk en het ziekenhuis St. Jansdal organiseert Zorggroep Medicamus een cursus ‘Stoppen met roken’. Samen slaan zij de handen ineen om rokers van hun verslaving af te helpen. Ook schaatsster Marianne Timmer ondersteunt het initiatief.

 • Bewonersavond over kruispunt Garderenseweg/Calcariaweg/Bosrand

  25 april 2017

  Maandag 1 mei 2017 is er een bewonersavond over de herinrichting van het kruispunt Garderenseweg/Calcariaweg/Bosrand. De avond wordt gehouden in Stroud Putten, Brinkstraat 91, en begint om 19.30 uur (zaal open om 19.15 uur).

 • Nationale Herdenking bij monument aan de Engweg

  21 april 2017

  Op donderdag 4 mei 2017 vindt de Nationale Herdenking in Putten plaats bij het monument op de Oude Algemene Begraafplaats aan de Engweg/Molenstraat.

 • Profiteer van de duurzaamheidslening

  19 april 2017

  De lente is begonnen, dus is het weer tijd om van de zon te genieten. De zon geeft, naast een kleurtje op de huid, ook mogelijkheden om energie op te wekken. Maak ook gebruik van de zon, laat zonnepanelen plaatsen en profiteer daarbij van de duurzaamheidslening.

 • Ondernemer gezocht voor camperlocatie

  13 april 2017

  Het college van burgemeester en wethouders wil graag aan een ondernemer de kans bieden om in het centrum van Putten een camperlocatie te ontwikkelen en te exploiteren.

 • Geef uw mening over www.putten.nl

  12 april 2017

  Als gemeente vinden wij het belangrijk te weten wat u van de gemeentelijke website www.putten.nl vindt. Kunt u de informatie makkelijk vinden? Is de informatie duidelijk? Wat vindt u van de leesbaarheid? Wij houden graag rekening met uw mening, zodat wij de website en de dienstverlening kunnen verbeteren.

 • Centrum van Putten op z’n Paasbest

  12 april 2017

  Er wordt hard gewerkt om het centrum van Putten een grote voorjaarsschoonmaak te geven. Dit wordt gedaan door medewerkers van het project ‘Arbeidsparticipatie in de openbare ruimte’.

 • Nieuwe Winkeltijdenverordening

  12 april 2017

  Op donderdag 9 maart 2017 heeft de gemeenteraad de nieuwe Winkeltijdenverordening vastgesteld.

 • Gemeenten op de Veluwe versterken de samenwerking om de verblijfsrecreatie te verbeteren

  10 april 2017

  De gemeenten op de Veluwe blijven de komende vier jaar samenwerken aan een divers en kwalitatief goed aanbod van vakantieparken. Op 6 april 2017 ondertekenden elf wethouders in Garderen het ’Bestuursakkoord Vitale Vakantieparken 2017-2021’. Daarmee dragen de gemeenten bij aan de ambitie van de Veluwe om weer de meest gastvrije bestemming van Nederland te worden.

 • De contouren van de Henslare worden zichtbaar

  05 april 2017

  Op woensdag 22 februari 2017 is officieel gestart met de aanleg van de Henslare (gedeelte Stenenkamerseweg-Stationsstraat). Projectwethouder Nico Gerritsen heeft die dag de eerste ‘schop in de grond’ gezet.

 • Een teek? Pak 'm beet!

  05 april 2017

  3 t/m 7 april 2017 is de Week van de Teek. Een tekenbeet is meestal onschuldig maar kán u ziek maken als de teek lang vastgebeten in uw huid zit. Er zijn eenvoudige maatregelen om dat te voorkomen.

 • Gratis huisbezoek via WoonGemakPutten

  29 maart 2017

  Een te smalle achterdeur en een krappe slaapkamer waren aanleiding voor de heer en mevrouw Van Iersel om een huisbezoek aan te vragen bij WoonGemakPutten. Tijdens het huisbezoek kregen zij diverse tips om comfortabel en veilig te wonen.

 • Brandveilig klussen: voorkom ongelukken

  22 maart 2017

  In elk huishouden wordt er weleens geklust. Maar bent u u ook bewust van het brandgevaar tijdens het klussen? In de haast of door onoplettendheid is een foutje zo gemaakt. Met soms ernstige of zelfs fatale gevolgen. Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland raadt u aan veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Zeker als u werkt met brandgevaarlijke stoffen.

 • Koninklijke onderscheiding voor Hans Mol

  17 maart 2017

  Vrijdag 17 maart 2017 heeft burgemeester Lambooij een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uitgereikt aan de heer J. Mol.

 • Puttense inwoners gaan samen aan de slag tijdens de opschoondag

  17 maart 2017

  Zaterdag 25 maart 2017 is de jaarlijkse Landelijke Opschoondag. Ook de gemeente Putten doet weer mee met Nederlands grootste schoonmaakactie. Het doel van de opschoondag is om samen onze mooie gemeente een voorjaarsschoonmaak te geven.

 • Uitnodiging informatie en inspraakavonden jeugdhulp

  14 maart 2017

  Twee jaar geleden is de jeugdhulp van de Rijksoverheid naar de gemeente gegaan. In deze regio hebben de gemeenten er samen met partners voor gezorgd dat dit goed geland is. Samen maken we nu goede stappen bij het daadwerkelijk transformeren van het stelsel van de zorg voor jeugd. We zijn goed op weg, maar we zijn er nog niet.

 • Verkeerstellingen in Putten

  14 maart 2017

  Van maandag 20 maart tot maandag 3 april 2017 vinden op diverse locaties in de gemeente Putten verkeerstellingen plaats.

 • Gratis groeispurt voor uw tuin als bedankje voor uw GFT

  14 maart 2017

  Inwoners van de gemeente Putten kunnen zaterdag 25 maart 2017 tussen 08.30 en 12.00 uur gratis compost ophalen.

 • Beloning voor positief rijgedrag

  10 maart 2017

  De gemeenteraad heeft een initiatiefvoorstel aangenomen waarin zij de verkeersveiligheid en vooral het te hard rijden in de eigen woonwijk op een bijzondere wijze onder de aandacht van bewoners wil brengen.

 • Boomfeestdag op woensdag 22 maart 2017

  10 maart 2017

  De boomfeestdag wordt gevierd op woensdag 22 maart 2017. Het thema voor dit jaar is: ‘Bomen verbinden’.

 • Jeugdgemeenteraad vergadert op 22 maart 2017

  09 maart 2017

  Woensdag 22 maart 2017 vergadert de jeugdgemeenteraad van Chr. College Groevenbeek, locatie Putten.

 • Gooi geen vochtig toiletpapier in het toilet

  08 maart 2017

  De gemeente verzoekt u om geen vochtig toiletpapier in het toilet te gooien. Dit kan verstoppingen veroorzaken in het riool en zelfs de pompen van de rioolgemalen kunnen hierdoor vast lopen. U kunt een bijdrage leveren dit te voorkomen door vochtig toiletpapier in de luierafvalzak te gooien. Helpt u mee?

 • Wie verdient een Koninklijke onderscheiding?

  08 maart 2017

  Bij de jaarlijkse ‘lintjesregen’ voor Koningsdag hebben vorig jaar een aantal Nederlanders, die zich om uiteenlopende redenen bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving, een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

 • Wat doet u als een onbekende aanbelt?

  08 maart 2017

  Beroving door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen en in sommige gevallen gebeurt dit met bedreiging en geweld.

 • Gemeente Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten goed op weg met beheersing grote projecten

  08 maart 2017

  Op maandag 6 maart heeft de rekenkamercommissie het onderzoeksrapport naar de beheersing van grote projecten aangeboden aan de vier gemeenteraden van Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

 • Gemeentegids 2017

  01 maart 2017

  Deze week ontvangt u de nieuwe gemeentegids 2017 in de brievenbus.

 • Helikopters trainen bij duisternis

  28 februari 2017

  Helikopterbemanningen van de Koninklijke Luchtmacht trainen in de maanden april t/m oktober een aantal weken in de late avonduren. Voor deze periode (week 14, 17, 18, 23, 27 en 32) is toestemming verleend om tot uiterlijk 01.00 uur te vliegen. Normaal vliegen helikopters tot 23.00 uur.

 • Caravankeuring in Ermelo en Putten

  08 maart 2017

  Met het voorjaar in aantocht komt daarmee de periode om er weer op uit te trekken. Afdeling Ermelo-Putten van Veilig Verkeer Nederland organiseert ook dit jaar weer de caravankeuring.

Uitgelicht